søndag 17. februar 2013

Max Ivan elg & øl

Elg-kjøttprodukter og Øl fra Max Ivan i Skotterud i Østfold

Ved en tilfeldighet handlet jeg i Bjørkelangen i Coop-magasinet i sentrum. Jeg laget merke til tre kjøttprodukter: Eidskog pølsa, Eidskog Snabb'n og Eidskog Karbonad'n laget av Aurskog Kjøtt AS, og merket med Max Ivan som merkevare. I ølhyllen sto det eidskog øl'n, en økologisk lys øl med debio-sertifiserting laget av Atna bryggeriet for Max Ivan. Siden det var stort sett bringebærsyltetøy fra Askim jeg var kjent med fra området bestemte jeg meg for en prøve.
Snabb'n er en elgpølse med 85% elgkjøtt og spekk. Dette salamipølse har sterk og godt kjøttsmak, lett fruktig syre (men mye mindre enn i vanlige rødvin-einer-pølser med vilt), og smaken avrundes av en myk spekksmak. Kjøttet er forholdsmessig myk og fuktig - dette er ikke en lufttørket salamipølse - heller en av typen Servelat. Kan anbefales.
Elgkarbonadene reklameres med 78% elgkjøtt og spekk. Etter lavtemperaturstekning hadde de fin, mørk rosa farge og en utrolig godt kjøttsmak. Anbefales med en brun saus med siste sesongens tørkede steinsoppskiver. Dette er, etter alt jeg husker, de beste eløgkarbonader jeg noensinne har kjøpt i en butikk.
Pølsa smaket jeg ikke endå ikke på. Oppdateringen kommer snart!

Nå til Øl'n. Litt undersøkelse på nett klassifiserte ølet som Zwickel-, Land- eller Kellerbier. Dette hørtes lovende ut. Ølet har en myk og søt smak, med malt og gjærsmak og kraftige humlearomaer og en hint av sitrus og honning. eidskog øl'n er laget med krekling-bær. Komposisjonen er vellykket, dette er en veldig godt sommerøl med forfriskende smak og aromaer, og selv om den er litt for bitter, så er den vellykket. Det kunne kanskje by på litt mer gjær og litt mindre humle. Jeg er spesielt glad i at ølet lages av Atna bryggeriet, Norges eneste mikrobryggeri med økologisk sertifisert øl.


Lenker:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar