Mozarella har blitt til Caprese - italiensk salat med tomat, basilikum, olivenolje og balsameddik - på samme dag. Resultat var både smakfull og pen.
Basilikum ble plukket i bakgården, mens olivenolje var en kaldt presset Kalamata-olivenolje fra den sørfranske Alpilles-fjell, og balsameddik var en Balsamico di Modena fra Gutta på Haugen. Salt og pepper kom i tillegg.
Mozarella-osten var ikke myk og lett som den vanligvis kjøpes i plastposer i supermarkeder. Eikers Mozarella er moden, kompakt, og fast - og dermed Mozarella-varianten som brukes ofte på fersk pizza. Likevel brukte jeg den på Caprese, og det gikk vel.
Osten smaker lett, med smak av smør og fløte. Siden den er litt hardere en fersk Mozarella må den tygges litt. Men det tryller heller fram den gode smaken enn at det irriterer.
Eiker - Mozarella anbefales, både for salat og fersk pizza!
Lenker:
- Eiker Gårdsysteri
- Bondens Marked
- Spesialitetbutikk Gutta på Haugen på St.Hanshaugen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar