fredag 16. august 2013

Mozzarella fra Eiker Gårdsysteri - i en sommerlig Caprese

Sommerlig Caprese med Mozzarella fra Eiker Gård

Caprese med Eiker MozzarellaI august var det 10-års-dag til Bondens Marked i Oslo. Ved anledningen var det marked på Birkelunden i Grünerløkka, hvor mange produsenter stilte opp med norske matvarer. Dessverre fant jeg ikke de ferske grønnsaker jeg lettet etter - de var solgt ut da jeg kom. Men heldigvis var Eiker Gårdsysteri med en egen utsalgsbodd med på Bondens Marked. Jeg kjøpte en moden Camembert (for bitter smak, må jeg si), en vellagret Holtefjell (dessverre bare 12 måneder moden, den nye XO er dessverre ikke ferdig), og en Eiker Mozarellaost.

Mozarella har blitt til Caprese - italiensk salat med tomat, basilikum, olivenolje og balsameddik - på samme dag. Resultat var både smakfull og pen.

Basilikum ble plukket i bakgården, mens olivenolje var en kaldt presset Kalamata-olivenolje fra den sørfranske Alpilles-fjell, og balsameddik var en Balsamico di Modena fra Gutta på Haugen. Salt og pepper kom i tillegg.



 
Mozarella-osten var ikke myk og lett som den vanligvis kjøpes i plastposer i supermarkeder. Eikers Mozarella er moden, kompakt, og fast - og dermed Mozarella-varianten som brukes ofte på fersk pizza. Likevel brukte jeg den på Caprese, og det gikk vel.
Osten smaker lett, med smak av smør og fløte. Siden den er litt hardere en fersk Mozarella må den tygges litt. Men det tryller heller fram den gode smaken enn at det irriterer.
 

Eiker - Mozarella anbefales, både for salat og fersk pizza!



Lenker:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar