søndag 16. mars 2014

Fersk torsk på Mangalica og grisespekk

Ferske torskeloins fra Norge - stekt på chilisalami og svinespekk

Da jeg fikk tak i en vareprøve fra Norway Seafoods hadde jeg lyst på fersk, stekt torskeloin. Etter en kjapt kikk inn i kjøleskapet forberedte jeg to stekepanner med skiver av saltet og røyket russisk grisespekk (салар) og ungarsk chilisalamipølse (Mangalica, bruk gjerne ekte spansk Chorizo hvis forsyninger fra Ungarn kommer ikke gjennom til deg).
Fisken legges på og krydres litt med salt og pepper. Dekk til fisken med et par skiver grisespekk.
Stekes i stekeovn under grill mellom 5 og 10 minutter.
Serveres med lys øl, mineralsk hvitvin (Riesling, Chabils, Loire, Müller-Thurgau) eller Pinot Noir fra Alsace eller Spätburgunder trocken fra Baden.

Stekepanner med Mangalica og griseespekk.


Torsken dekkes med grisespekkskiver.


Stekes i stekeovn med grill.


Fisken er ferdig når spekk er smeltet.
 
 
 
Lenker:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar