mandag 17. mars 2014

Et norsk Munsterost - aromabombe rett inn i stekeovn!

Et norsk Munsterost - aromabombe rett inn i stekeovn!

Jeg har blitt oppmerksom på Haugaland meieri på Matstreif 2013 i Oslo. Det var syn på noe de fleste ville kalle for en alt for gammel ost. Og tilsvarende lukt. Der var en Munsterost som både hadde smak og lukt av en Munster - produsert i Norge. Jeg bestemte meg umiddelbart at ostene skulle brukes i grateng, og siden jeg hadde en flaske Gewürztraminer fra Alsace på lager, så var middagen avgjort.



Munsterost fra den norske vestkysten - slik den selges.


Munster er en klassisk fransk ost med rødkitttkultur - kjent for sin kraftig lukt og eneartig aroma når den er moden. 


Skiver av kokte poteter og dampete grønnsaker (her Romanseco og gul Broccoli fra Matstreif) venter på gratinering.


Potet-grønnsaks-grateng - på veien inn i stekeovn.


Stillleben med Munsterost.


Osten smeltes med hjelp av grill.


Grateng serveres med en Lorentz-Gewürtztraminer fra Alsace.


Fjell-landschaft med ostesmelting.
Det gjelder bare å sørge for at naboene har spist når stekningen begynner. At det stekes en Munsterost får naboer nemelig helt sikker med seg.


Lenker:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar