Fyllt pasta med kantareller, ost og røyket skinke
Høsttiden er kantarelltiden. En av mine yndlingsoppskrifter er fyllt pasta med ferske kantareller. Her er der kantareller fra Oslomarka, italiensk Ricotta-ost, Røros-rømme, litt røyket skinke og til slutt en blanding av revet ost: norsk 'Holtefjell XO' (Eiker gårdsysteri) og italiensk Pecorino. Dekorasjonen er pinjenøtter stekt i svart Kalamata-olivenolje, og litt av revet ost.
Smaken er kantarell og krem, samt litt antydning av røyk. Olivenolje og pinjenøtter runder av med en myk kontrast. Retten passer utmerket med en myk, fruktig hvitvin. Vinen bør ikke være alt for sur eller mineralsk. Det ville passe bra med de fleste produsenter fra Mosel, Rheinhessen, Nahe, Alsace, Juracon eller deler av Ungarn. Her i bildet er det en produsent og en vinområde som er mindre kjent i Norge. Området er Baden i Tyskland, en vinområde ikke langt fra den franske grensen og byen Strasbourg. Vinmakeren Andreas Männle er en av de mest eksklusive vinprodusenter. Vinen er en 'Grauburgunder Kabinett' med fruktig lukt, myk smak, nestenm ingen syre, og aromer av honning og fersken. Samtidig er dette ikke en søt vin.
Lenker:
- Eiker gårdsysteri (Eiker ved Drammen). Holtefjell XO er en vellagret, hard, parmesanaktig ost med lett karamellsmak. Tilbys ofte littt mindre lagret som 'Holtefjell vellagret'. Det er desverre en stor smaksforsjell til fordel av XO-versjonen. (Kommentar fra Matstreif 2014: Eiker selger XO nå med bare 1 års lagring pga. stor etterspørsel. Da jeg skrev oppskriften var XO lagret mer en 20 måneder. Dette er synd, men illustrerer godt de norske småprodusentens utfordringer når de møter etterspørsel.)
- Italiensk Pecorino-ost (bakgrunnsinformasjon på engelsk)
- Vingård Andreas Männle, Durbach, Baden, Tyskland (side på tysk). Grauburgunderen har varenummer Nr. 03417 i vinlisten på nettsiden. Ikke tilgjengelig hos Vinapoteket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar