Ukens favorittmat laget av steinsopp: Italiensk steinsoppsalat fra fersk steinsopp plukket i Nordmarka, stekt i olivenolje, tilsatt stekt hvitløk, noen dråper sitronjus, persille og revet, vellagret geitost fra Ommang Søndre gård. Bruk salt og pepper, og skjenk en Barbera d'Alba eller Ungeheur Riesling Spätlese.
Har du enda ikke lest nok om Steinsopp, så anbefales det en nylansert bok: Steinsoppen. Vill av natur. Her skriver Pål Karlsen, kjent fra sopp- og nyttevekstforeningen, om steinsoppen, steinsopphandel, biologi, internasjonal steinsopphandel og verdikjeder og mye annet. Boken er fin lesning senere om høsten når soppsesongen er avsluttet, og når det lages mat av tørkete steinsopp og gamle flasker fra kjelleren.
Lenker:
- Ommang Søndre gårdsysteri leverer vellagret geitost (brukes som Parmesan). Kan kjøpes for eksempel på Bondens marked i Oslo.
- Riesling "Forster Ungeheuer" Spätlese trocken, Pfälzer Weinstrasse, fra det som kalles Tysklands beste Riesling-område.
- Steinsoppen. Vill av natur. Pål Karlsen, Z-Forlaget, 2014, ISBN 978-82-93187-19-6
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar