torsdag 11. september 2014

Italiensk salat med stekte steinsopper

Italiensk steinsoppsalat med norske steinsopper og vellagret norsk geiteost

Ukens favorittmat laget av steinsopp: Italiensk steinsoppsalat fra fersk steinsopp plukket i Nordmarka, stekt i olivenolje, tilsatt stekt hvitløk, noen dråper sitronjus, persille og revet, vellagret geitost fra Ommang Søndre gård. Bruk salt og pepper, og skjenk en Barbera d'Alba eller Ungeheur Riesling Spätlese.


Har du enda ikke lest nok om Steinsopp, så anbefales det en nylansert bok: Steinsoppen. Vill av natur. Her skriver Pål Karlsen, kjent fra sopp- og nyttevekstforeningen, om steinsoppen, steinsopphandel, biologi, internasjonal steinsopphandel og verdikjeder og mye annet. Boken er fin lesning senere om høsten når soppsesongen er avsluttet, og når det lages mat av tørkete steinsopp og gamle flasker fra kjelleren.







Lenker:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar